Hypotheek execution only afsluiten of oversluiten

donderdag, 10 september 2009

De Wet Financieel Toezicht (Wft) geeft u als consument de wettelijk mogelijkheid uw hypotheek zonder advies af te sluiten of over te sluiten. Er is dan alleen sprake van bemiddeling (uitvoeren opdracht) en niet van hypotheekadvies (execution only).

De Wft zegt het volgende over execution only:
"Het is van belang te benadrukken dat financiële ondernemingen niet verplicht zijn te adviseren. Zij kunnen hun producten ook aanbieden of hun diensten ook verlenen zonder daarbij te adviseren, hetgeen ook wel wordt aangeduid als 'execution only'. Van execution only zal bijvoorbeeld sprake zijn indien een consument of cliënt aan een bemiddelaar in financiële instrumenten opdracht geeft een bepaald aantal specifieke aandelen voor hem te kopen, wanneer een consument of cliënt bij een verzekeraar een aanvraag doet tot het sluiten van een bepaalde verzekering of indien een financieel product wordt aangeboden zonder dat daarbij advies gegeven wordt.

U kunt zich voorstellen dat het afsluiten van een hypotheek zonder advies goekoper is voor u. Ook kan het zijn dat u helemaal geen zin meer heeft in advies. U kunt dan uw hypotheek afsluiten o.b.v. execution only via ons.

TIP
Dienstverlening Execution only
Wanneer is execution only geschikt voor mij?
Hypotheek zelf samenstellen in 4 stappen