Doe de NHG Check voor uw hypotheek

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dé garantie op hypotheken tot 1 juli 2016 tot € 245.000,-. Met NHG leent u verantwoord en veilig. Bovendien kunt u met NHG profiteren van een fikse korting op uw hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,6%. Dat scheelt honderden euro’s per jaar!

Check altijd of u in aanmerking komt voor NHG. Want, stel dat u arbeidsongeschikt of werkloos wordt, uw relatie wordt beëindigd of uw partner komt te overlijden, dan kan het zijn dat u de hypotheek niet meer kunt betalen.

Wanneer u de woning verkoopt en de opbrengst is niet voldoende om uw hypotheekschuld af te lossen, dan betaalt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen het verschil (restschuld) aan de hypotheekverstrekker (de bank waarbij u de hypotheek heeft). Zo wordt voorkomen dat u met een schuld achterblijft.

Voorwaarde voor kwijtschelding van de restschuld is dat u meewerkt om de schuld zo laag mogelijk te houden. Dit betekent dat wanneer u uw hypotheek niet meer kunt betalen, u direct contact op moet nemen met uw geldverstrekker.

Bekijk eenvoudig of u in aanmerking komt voor NHG bij uw hypotheek

Doe daarvoor de Sneltoets NHG Check

Het rentevoordeel met NHG kan oplopen tot 0,6%. Eenmalige kosten in 2016 aan NHG: 1,00%. De moeite waard om even te checken of NHG kan.

Het verkrijgen van NHG kan daarna eenvoudig door ons op uw aanvraag verwerkt worden zonder extra bemiddelingskosten.

Hebt u vragen over NHG? Neem gerust contact met ons op.