REAAL schaft voor labels boete af bij verhoogde schenking

maandag, 14 oktober 2013

De schenkingsregels worden door de overheid tijdelijk verruimd: iedereen kan tot € 100.000 belastingvrij schenken. Deze schenking kunt u onder andere gebruiken om uw eigenwoningschuld of restschuld af te lossen.

€ 100.000 belastingvrij schenken

Op Prinsjesdag kondigde het kabinet aan de regels voor belastingvrij schenken tijdelijk te willen verruimen. Zo kan er van 1 oktober 2013 tot 1 januari 2015 geen € 51.407 maar € 100.000 belastingvrij worden geschonken. Dit geldt niet alleen meer voor ouders die aan kinderen willen schenken maar voor iedereen. Voorwaarde is dat de ontvanger het bedrag besteedt aan de koop of verbouwing van een huis. Of voor het aflossen van de eigenwoningschuld of restschuld.

Boete afgeschaft

REAAL maakt de verruimde schenkingsregeling extra interessant door geen boete te berekenen als SNS REAAL de geldverstrekker is: een eenmalige schenking tot € 100.000 kunt u zonder boete aflossen als u een hypotheek heeft van Holland Woningfinanciering, Woningfonds, Verantwoord Wonen Hypotheek, DBV Finance, Europelife, REAAL Verzekeringen of REAAL Hypotheken. Nu is het zo dat u meestal 10% per jaar extra mag aflossen op uw hypotheek zonder een boeterente te betalen.