Goedkoop lineaire hypotheek afsluiten

woensdag, 28 november 2012

Voor mensen die (een deel van) de hypotheekschuld willen aflossen, is de Lineaire Hypotheek een toepasbare aflosvorm. Iedere maand wordt een vast bedrag van de lening afgelost. Hierdoor daalt de schuld.

Gevolg hiervan is dat de rente en daarmee de fiscale aftrek jaarlijks lager worden. Door de geldverstrekker wordt de lineaire hypotheek nog wel eens vereist vanwege de snelle aflossing in de beginfase. Op deze manier vermindert het risico voor de bank snel.

Tijdelijk actie korting afsluitkosten lineaire hypotheken:

- € 665 bemiddelingskosten voor annuiteiten en/of lineaire hypotheek*

Hebt u vragen?
Neemt u gerust contact met ons op via het contactformulier of bel 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief).

Hoe werkt de lineaire hypotheek

De bruto maandlast van een leningdeel lineair is opgebouwd uit een aflossings- en een rentebestanddeel. Kenmerk van een lineaire hypotheek is dat, bij gelijkblijvende omstandigheden (zoals het rentetarief) de bruto maandlasten elke termijn lager zullen zijn. Gedurende de looptijd van de hypothecaire lening wijzigt de hoogte van het aflossingsbestanddeel niet.

De (verplichte) maandelijkse aflossingen worden voor de renteberekening in mindering gebracht op de hoofdsom van het leningdeel. Het rentebestanddeel zal na elke maandelijke aflossing opnieuw bepaald worden en zal gedurende de looptijd van de hypothecaire lening verminderen.

Voordelen lineaire hypotheek

* zekerheid over de aflossing van de hypotheekschuld
* maandlasten worden lager gedurende de looptijd
* hypotheekschuld wordt lager tijdens de looptijd
* goed te combineren met andere hypotheekvormen
* provisieloos afsluiten is mogelijk

Nadelen lineaire hypotheek

* hoge maandlasten bij aanvang van de lineaire hypotheek
* fiscaal voordeel neemt af gedurende de looptijd
* ten opzichte van andere hypotheekvormen fiscaal minder voordelig

Lineaire hypotheek interessant voor wie

Voor mensen die (een deel van) de hypotheekschuld willen aflossen, is de Lineaire Hypotheek een geschikte aflosvorm. Iedere maand wordt een vast bedrag van de lening afgelost. Hierdoor daalt de schuld.

* De actie geldt alleen voor nieuwe aanvragen. Indien wij wegens grote belangstelling ons serviceniveau niet kunnen handhaven, behoudt FACN het recht om de actie te beëindigen voor nieuwe aanvragen. Er is geen respijttermijn van toepassing. Tarieven per 10-11-2012 en alleen geldig voor nieuwe aanvragen, geldend voor werknemers, tarieven o.b.v. execution only