Bericht vanuit Reaal Hypotheken

woensdag, 21 november 2012

Vanaf 2013 geldt het provisieverbod. Ook veranderen de regels waar hypotheken aan moeten voldoen.

Wilt u nog REAAL hypotheken aanvragen en verstrekken volgens de ‘oude’ normen? Let dan goed op de uiterste aanleverdata van uw hypotheekaanvraag en hypotheekdossier. De volgende data zijn van belang:

• Wilt u nog een verzoek doen voor een omzetting van een bestaande hypotheek naar een REAAL Spaarhypotheek met clausule Kapitaalverzekering Eigen Woning? Dan moet uw verzoek uiterlijk vrijdag 30 november 2012 bij REAAL in het bezit zijn.
• Vanaf maandag 17 december 2012 brengt REAAL alleen nog leven- en hypotheekoffertes zonder provisie uit.
• Wilt u nog een hypotheek in 2012 laten passeren? Dan moet uw complete hypotheekdossier uiterlijk woensdag 12 december 2012 bij REAAL in het bezit zijn.
• Wilt u nog een hypotheekofferte op basis van de normen 2012 ontvangen? Dan moet uw offerteaanvraag uiterlijk vrijdag 21 december 2012 bij REAAL in het bezit zijn.

Wilt u in 2012 nog een nieuwe REAAL SpaarHypotheekVerzekering met clausule Kapitaalverzekering Eigen Woning) afsluiten? Dan moet de getekende hypotheekofferte uiterlijk maandag 31 december 2012 bij REAAL in bezit zijn én moet REAAL voor deze datum de acceptatiebevestiging van de verzekering hebben afgegeven.