Weer woelig jaar hypotheekmarkt verwacht

vrijdag, 8 juni 2012

Onderzoeksbureau IG&H geeft in haar Hypotheekupdate Eerste Kwartaal aan te verwachten dat ook 2012 een roerig hypotheekjaar zal worden. een jaar voor hypotheken om niet snel te vergeten.

De consultant:

"Het eerste kwartaal van 2012 is het slechtste hypotheekkwartaal sinds de start van de kredietcrisis. Er was sprake van zeer lage omzetten en transactieaantallen.

Opvallend is vooral de halvering van het aantal oversluitingen. In deze turbulente markt zijn funding en strategische keuzes bepalend voor de grootte van het marktaandeel en de positie in de top 10 van hypotheekverstrekkers.

We signaleren verschuivingen van meerdere procentpunten bij diverse partijen. Het hypotheeknieuws reflecteert deze turbulentie, met als uiteindelijke climax het Lenteakkoord. Hierin wordt de hypotheekrenteaftrek per 1 januari 2013 voor nieuwe hypotheken beperkt. Althans, als het akkoord de verkiezingen van 12 september overleeft.

De onzekerheid blijft in 2012 dus nog boven de hypotheekmarkt hangen. Hiermee wordt ook 2012 een roerig jaar om niet snel te vergeten."

(bron: VVP.nl, artikel "IG&H ZIET OPNIEUW ROERIG HYPOTHEEKJAAR",
http://www.vvponline.nl/nieuws/53447?mid=kp2Zpm1kmGSYkZs=)