ING Hypotheken verhoogt opslag variabele rente

woensdag, 25 april 2012

Per 1 augustus verhoogt de ING Hypotheken de opslag voor variabele rente. Dit betekent dat zowel voor nieuwe klanten als voor bestaande klanten de opslag wordt verhoogd met 0,35 %.

Het nieuwe tarief per 1 augustus voor eerste hypotheken is: Euribor + opslag van 2,75 %*.

* Zoals nu ook van toepassing kunnen er andere opslagen van toepassing zijn, zoals bijvoorbeeld een opslag van 0,2 % voor 2e hypotheken. De nieuwe Opslag Variabele Rente voor 2e hypotheken is dan 2,95 % (was 2,6).

Waarom doet ING dit

Voor de hypotheeklening die de ING verstrekt moet de ING als bank geld aantrekken. Dit mag de ING gedeeltelijk met spaargeld doen, dat bij de ING is ondergebracht, maar ook door op de kapitaalmarkt geld te lenen bij andere banken. Ontwikkelingen op de financiële markten en de aangescherpte regelgeving hebben ertoe geleid dat de kosten voor deze financiering al langere tijd stijgen.

Deze twee redenen zorgen ervoor dat de kostprijs voor hypotheken met een variabele rente toeneemt. Daardoor is de ING genoodzaakt per 1 augustus 2012 de opslag variabele rente te verhogen, van 2,4% naar 2,75%.

Maar ook met de nieuwe opslag zijn de tarieven van de ING concurrerend in de markt. Als de ontwikkelingen op de financiële markten het toelaten dan zal de ING de opslag verlagen. Mocht dit mogelijk zijn dan ontvangt de klant tijdig een bericht van ING. Maar een stijging is ook mogelijk als de kosten van financiering nog verder toenemen. Voor de hypotheeklening die de ING verstrekt moet de ING als bank geld aantrekken.

Wat betekent dit voor de klant?

Vanaf 1 augustus 2012 is de rente voor hypotheken met een variabele rente hoger. De klant betaalt de dan geldende Euribor rente plus de verhoogde opslag variabele rente: 2,75%. De maandlasten zullen dan ook stijgen.

Eind juni ontvangen alle ING klanten die een variabele rente hebben een brief met de bevestiging dat de rente gaat stijgen.

De ING Bank is een onderdeel van de ING Groep. Bij de ING Bank kun je een levensverzekering of hypotheek afsluiten, sparen voor later, risico’s verzekeren, geld beleggen en geld lenen. Deze financiële dienstverlener is als generalist van alle markten thuis.

ING hypotheken bieden wij aan

* zonder afsluitprovisie
* zonder doorlopende provisie
* zonder 1% afsluitkosten
* met rentekorting
* met full-service


Informatie of contact

Interesse gewekt? Stuur uw bericht of bel 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief).

Wij helpen u graag verder. U kunt ook direct naar de offertepagina gaan.

Zie voor meer hypotheken zonder provisie ook:

ons aanbod netto hypotheken zonder provisie