Renteverwachting hypotheek vanaf 30 januari 2012

maandag, 30 januari 2012

De eurozone lijkt in het vierde kwartaal van 2011 in een recessie te zijn beland. Diverse onderzoeken gaven dat al eerder aan, maar de harde cijfers bevestigen dit nu. In de drie maanden tot en met november zijn de industriële productie en de detailhandelsomzet aanzienlijk gedaald.

De interventies van de ECB in de afgelopen maanden hebben een forse uitbreiding van haar balans tot gevolg gehad, wat duidt op een agressiever steunbeleid. Daarnaast heeft de ECB in het vierde kwartaal van 2011 twee maal de rente verlaagd met een kwart procent.

Eerder in 2011 verhoogde de ECB de rente tweemaal, uit vrees voor oplopende inflatie.

De verwachting op grond van het bovenstaande is, dat de komende twee weken de variabele hypotheekrente ongeveer gelijk zal blijven, dan wel licht zal dalen.

Hypotheekrenteverwachting voor de lange hypotheekrente (langer dan 1 jaar vast)

De Duitse economie lijkt de dip in het vierde kwartaal van 2011 alweer te boven te komen met behulp van een herstel van de binnenlandse vraag, gedreven door een verbeterd consumentenvertrouwen en een hoger dan verwachte ondernemersvertrouwen.

De crisis in Europa gaat echter door en het pakket aan maatregelen die moeten worden ingezet om de problemen aan te pakken, wordt ingrijpender. De onzekerheid is toegenomen en zal langer aanhouden. Er wordt momenteel driftig aan het Griekse schuldenprobleem gewerkt. Ook het IMF is prominent aanwezig. Het IMF heeft de kaarten flink herschud door aan te dringen op meer inschikkelijkheid bij de Europese beleidsmakers om een groter gedeelte van de last te dragen.

In de afgelopen weken is de 10-jaarsrente per saldo licht gestegen.

Mede op basis hiervan is de verwachting dat de hypotheekrentetarieven voor rentevast perioden van 1 jaar en langer de komende twee weken licht zullen stijgen.


Tijdelijk actie:
- € 699 bemiddelingskosten voor provisievrije aflossingvrije/annuiteiten/lineaire hypotheek
- € 999 bemiddelingskosten voor provisievrije hypotheek met meerdere hypotheekvormen
- € 175 voor een provisievrije risicoverzekering*


Rente verlengingsvoorstel ontvangen van uw eigen bank?
Vraag ons een GRATIS VERLENGINGSRENTE TEGENVOORSTEL!


Disclaimer:
Deze renteverwachting is een prognose, waarbij gegevens uit publieke bronnen, zoals Bloomberg, op zorgvuldige wijze in de analyse zijn verwerkt.

FACN, haar dochterlabels waaronder DGH, haar directeuren en haar medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in de gegevens of prognoses noch voor de consequenties van het al dan niet handelen op basis van de gepresenteerde renteprognoses en/of gegevens.