Renteverwachting hypotheken

vrijdag, 22 juli 2011

De actuele hypotheekrente verwachting voor hypotheken.

verwachting hypotheekrente - bijgewerkt op 22 juli 2011

• Korte hypotheekrente: gelijkblijvend / licht stijgend
• Lange hypotheekrente: gelijkblijvend / licht stijgend

Hypotheekrenteverwachting voor de korte hypotheekrente (tot 1 jaar vast)

De economische groei in de Eurozone valt enigszins terug. Dit komt door een haperende wereldhandel, oplopende inflatie en een nog altijd zwakke arbeidsmarkt. Het zal waarschijnlijk een lichte terugval worden omdat het Duits ondernemersvertrouwen nog altijd goed is en omdat er maatregelen worden genomen om de inflatie in te dammen. Om dat laatste te bereiken heeft de Europese Centrale Bank de rente pas geleden met 0,25% verhoogd en worden binnenkort olievoorraden vrijgegeven zodat ook de olieprijs enigszins naar beneden komt. De verwachting is dat de ECB de rente in juli wederom licht gaat verhogen.

De risicopremie die banken elkaar onderling in rekening brengen is de laatste weken weliswaar licht gedaald, maar ligt historisch gezien op een relatief hoog niveau.

De verwachtenting op grond van het bovenstaande is dat de komende twee weken de variabele hypotheekrente gelijk blijft of licht zal gaan stijgen.

Hypotheekrenteverwachting voor de lange hypotheekrente (langer dan 1 jaar vast)

Ook al lijkt er gisteren een oplossing van de schuldencrisis in Griekenland gemaakt te zijn, het blijft onduidelijk wat het effect op termijn zal zijn. Daarnaast is in de afgelopen periode de onzekerheid rondom de Italiaanse begroting gegroeid. Het gebrek aan vertrouwen zorgt voor een stijging van de risico premies die banken elkaar onderling in rekening brengen. Aan de andere kant is de vraag naar staatobligaties van stabielere landen toegenomen, waardoor de kapitaalmarktrente in de afgelopen week is gedaald.

De verwachting is dat de hypotheekrentetarieven voor rentevast perioden van 1 jaar en langer de komende twee weken ongeveer gelijk zullen blijven of licht zullen dalen.


Rente verlengingsvoorstel ontvangen van uw eigen bank?
Vraag ons een GRATIS VERLENGINGSRENTE TEGENVOORSTEL!

Disclaimer:
Deze renteverwachting is een prognose, waarbij gegevens uit publieke bronnen, zoals Bloomberg, op zorgvuldige wijze in de analyse zijn verwerkt.

FACN, haar dochterlabels waaronder DGH, haar directeuren en haar medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in de gegevens of prognoses noch voor de consequenties van het al dan niet handelen op basis van de gepresenteerde renteprognoses en/of gegevens.