Aflossingsvormen hypotheeklening

dinsdag, 15 februari 2011

Alle banken en geldverstrekkers bieden een scala aan hypotheekvormen, met verschillende aflosvormen. Passend bij elke persoonlijke situatie en levensfase. Of u nu starter bent of al met uw derde hypotheek bezig bent, er is vrijwel altijd een passende hypotheekvorm te vinden.

Op deze pagina treft u de diverse hypotheekvormen en afloswijzen met korte toelichting.

Klik op de hypotheekvorm voor meer tekst en uitleg. Hebt u vragen? Neemt u gerust vrijblijvend en gratis contact met ons op via het contactformulier of telefoon 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief).

Diverse hypotheekvormen zijn te combineren. Op zo'n manier, die voor u het slimst is of het beste past.

Aflossingsvrije Hypotheek
Met de Aflossingsvrije Hypotheek lost u niets af gedurende de looptijd van de lening. Wel wordt maandelijks de afgesproken rente in rekening gebracht.
...meer over Aflossingsvrije hypotheek

Annuïteiten hypotheek
De Annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij de aflossing en rente zo worden berekend, dat u gedurende de looptijd - bij gelijke rente - dezelfde bruto maandlasten houdt.
...meer over Annuïteiten hypotheek

Bankspaar Hypotheek
Een nieuwe transparante hypotheek die gebruik maakt van de nieuwe wettelijke mogelijkheden.
...meer overBankspaar hypotheek

Beleggings hypotheek
Een beleggingshypotheek is een combinatie van een Aflossingsvrije hypotheek en een effectendepot. De lening wordt aan het einde van de looptijd afgelost met de opgebouwde waarde uit het depot. De beleggingshypotheek wordt gekenmerkt door de mogelijkheid van hoge rendementen, gecombineerd met de rente aftrek.
...meer over Beleggingshypotheek

Effecten hypotheek
Bij de effectenhypotheek lost u de lening niet af en betaalt u alleen rente. Daarnaast wordt eenmalig een bedrag in een beleggingsfonds gestort. Bij veel geldverstrekkers mag u uw eigen beleggingsportefeuille inbrengen.
...meer over Effectenhypotheek

Hybride hypotheek
De hybride hypotheek combineert de voordelen van de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek. Daarom wordt ze ook wel de spaar/beleggingshypotheek genoemd. U lost de lening gedurende de looptijd niet af.
...meer over Hybride hypotheek

Krediet Hypotheek
De Krediet Hypotheek geeft u veel vrijheid om flexibel met het hypotheekbedrag om te gaan. Het maandbedrag bestaat uit de variabele rente over het opgenomen saldo. Afgeloste bedragen zijn ook weer opneembaar.
...meer over Krediethypotheek

Levenhypotheek
De Levenhypotheek bestaat uit een geldlening en een kapitaalverzekering. De aflossing van de hypotheek vindt uiteindelijk plaats met de uitkering van een gemengde levensverzekering.
...meer over Levenhypotheek

Lineaire Hypotheek
Met de Lineaire Hypotheek wordt iedere maand een vast bedrag van de lening afgelost. Hierdoor daalt de schuld. Hierdoor nemen de rentelasten af.
...meer over Lineaire hypotheek

Overbruggings hypotheek
Een overbruggingshypotheek wordt afgesloten indien de overwaarde uit uw oude eigen woning nog niet is vrijgekomen en u dit wel nodig heeft voor de koop van uw nieuwe huis.
...meer over Overbruggingshypotheek

Senioren Hypotheek
Met de seniorenhypotheek lost u uw lopende hypotheek af en vult u tegelijkertijd uw pensioen aan. Door de seniorenhypotheek heeft u meer financiële vrijheid gedurende uw pensioen.
...meer over Senioren hypotheek

Starters hypotheek
Na het afronden van uw studie en het krijgen van een vaste baan, staat u nu op het punt uw eerste woning te kopen. Dit is best lastig met de hoge huizenprijzen van tegenwoordig. Met de startershypotheek kunt u echter meer lenen dan u denkt.
...meer over Startershypotheek

Spaarhypotheek
De Spaarhypotheek bestaat uit een geldlening en een (gemengde) verzekering. Over de opgebouwde spaarwaarde ontvangt u een rente die gelijk is aan de betaalde hypotheekrente.
...meer over Spaarhypotheek

Vermogensopbouw Hypotheek
Bij de Vermogensopbouw Hypotheek met boxkeuze bouwt u vermogen op via een maandelijkse inleg op een beleggersrekening of spaarrekening eigen woning. Deze premie-inleg kan vervolgens naar keuze worden belegd bij een aantal beleggingsfondsen.