Hypotrust komt met lage hypotheekrente in nieuw product

dinsdag, 1 februari 2011

Hypotrust komt woensdag 2 februari 2011 met een nieuwe productlijn voor hypotheken, waarvoor BNP Paribas Personal Finance de geldverstrekker is. Met de Hypotrust Trend is de productaanbieder uit de Blauwtrust-groep naar eigen zeggen "terug in de absolute top van scherpste hypotheekaanbieders in de markt".

De nieuwe lage rentetarieven van Hypotrust zijn vergelijkbaar met die van de BNP Confidence-hypotheken, aldus Hypotrust. Die producten kennen voor NHG-hypotheken een 1-jaarstarief van 2,85% en een 10-jaarstarief van 4,9%. De nieuwe producten zijn provisieloos te sluiten en behoren volgens Hypotrust qua maandlasten tot de goedkoopste in de markt. Voor verschillende aflosvormen gelden geen renteopslagen.

Klanten kunnen, behalve bij de spaarhypotheek, zelf bepalen waar zij de aan de lening gekoppelde verzekering(en) sluiten.

Hypotrust, dat over 2009 nog een hypotheekproductie meldde van € 850 mln, heeft in 2010 "niet een heel goed jaar" gehad. In het zogeheten generieke fundingmodel waarbij van meerdere geldgevers gebruik wordt gemaakt, is een aantal partijen weggevallen, waardoor de rentetarieven minder concurrerend waren. "Door de samenwerking met BNP Paribas PF zitten we nu weer in de top 5 van scherpste aanbieders." aldus Hypotrust.

gerelateerde berichten:

Hypotrust hypotheek zonder provisie
ORV bij hypotheek zelf uitzoeken
Hypotrust hypotheek verwijdert eigen afsluitvergoeding