Delta Lloyd maximeert ook hypotheekprovisie

dinsdag, 11 januari 2011

De begrenzing van de beloning geldt bij Delta Lloyd sinds 1 december en is ingevoerd in het kader van de regeling passende provisie in de WFT. Delta Lloyd heeft in de nieuwe provisieregeling voor hypotheken een grens opgenomen waarboven de adviseur wordt gevraagd de beloning te onderbouwen. Die grens is gesteld op € 4.000.

Hypotheken van meer dan € 400.000 kunnen voortaan alleen netto (dus zonder provisie) worden aangevraagd. Wordt bij een nettohypotheek meer dan € 4.000 meegefinancierd in de lening, dan moet de adviseur een 'motiveringsformulier passende provisie' invullen.

Bovendien wil Delta Lloyd weten hoe de totale beloning is opgebouwd als de adviseur zowel op basis van provisie als middels een fee wordt beloond. Daartoe is het formulier 'motivering tweezijdige beloning' ontwikkeld. Ook hier geldt dat een toelichting nodig is als de totale beloning de € 4.000 overschrijdt.

Eerder kwamen Nationale-Nederlanden en SNS Bank al met grensbedragen voor hypotheekprovisie; zij stellen de grens op respectievelijk € 6.000 (voor afsluitprovisie) en € 6.500 (voor afsluit- en doorlopende provisie samen).

zie ook:

Netto Hypotheek - hypotheek zonder 1% afsluitkosten en zonder provisie
Richtlijnen bemiddelingskosten hypotheek