Actuele renteverwachting december 2010

donderdag, 16 december 2010

De renteverwachting is een mogelijke beweging voor hypotheek rentetarieven. Actuele hypotheek renteverwachting en rentevisie over hypotheekrente. Deze hypotheekrente verwachting op basis van gerenommeerde bronnen en gegevens samengesteld.

De actuele hypotheekrente verwachting voor hypotheken.

verwachting hypotheekrente - bijgewerkt op 15 december 2010

Korte hypotheekrente: gelijkblijvend
Lange hypotheekrente: gelijkblijvend / licht stijgend

Hypotheekrenteverwachting voor de korte hypotheekrente

De recent gepubliceerde macro-economische data én de ontwikkeling van de kapitaalmarktrente duiden beiden op een verder herstel van de economische groei in de Eurozone. In Duitsland nemen de consumentenbestedingen toe, gaan de producenten weer meer investeren en zijn de beleggers en analisten optimistisch voor de komende 6 maanden.

Ondanks deze positieve geluiden is er nog wel enige bedreiging voor het verder herstel van de economische groei in de Eurozone. Dit betreft de begrotingsproblematiek van een aantal perifere Europese landen en de oplopende werkloosheid in de Eurozone. De verwachting is dat de economische groei in de Eurozone de komende maanden licht zal toenemen en dat de inflatie de komende maanden stabiel blijft.

Om deze redenen is niet te verwachten dat de ECB de rente op korte termijn gaat verhogen. De risicopremie die banken elkaar onderling in rekening brengen gaat op dit moment, als gevolg van de zich uitbreidende schuldencrisis in Europa, weer langzaam (verder) omhoog.

Op basis van bovengenoemde ontwikkelingen is te verwachten dat de komende twee weken de variabele hypotheekrente weinig zal veranderen.

Hypotheekrenteverwachting voor de lange hypotheekrente

Sinds medio november is de kapitaalmarktrente behoorlijk gestegen. De voornaamste reden hiervoor is waarschijnlijk dat steeds meer beleggers overtuigd raken van een verdergaand economisch herstel in de Eurozone. Dit veroorzaakt dat beleggers geld overhevelen van staatsobligaties naar aandelen.

Dit leidt tot een waardedaling van staatsobligaties en derhalve tot een stijging van de kapitaalmarktrentes. Hoewel de kapitaalmarktrente sinds medio november is gestegen, hebben niet alle partijen deze stijging volledig verwerkt in de hypotheekrentetarieven voor rentevaste perioden van 1 jaar en langer.

Voor partijen die nog niet voldoende zijn gestegen verwachten wij wederom en ook al reeds zichtbaar, dat de genoemde hypotheektarieven de komende twee weken licht zullen gaan stijgen.


Tegenvallend renteverlengingsvoorstel ontvangen van uw eigen bank?
Vraag ons een GRATIS HYPOTHEEKRENTE TEGENVOORSTEL!

Disclaimer:
Deze renteverwachting is een prognose, waarbij gegevens uit publieke bronnen, zoals Bloomberg, op zorgvuldige wijze in de analyse zijn verwerkt.

FACN, haar dochterlabels waaronder DGH, haar directeuren en haar medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in de gegevens of prognoses noch voor de consequenties van het al dan niet handelen op basis van de gepresenteerde renteprognoses en/of gegevens.