Automatische renteverlaging Aegon Hypotheken

maandag, 6 december 2010

AEGON heeft besloten om de hypotheekrente van een aantal bestaande klanten automatisch te verlagen. Het gaat hierbij om klanten met een hypotheek op een huis waarvan de waarde voldoende is gestegen om de renteopslag (ook wel topopslag genoemd) geheel of gedeeltelijk te laten vervallen. AEGON heeft dit altijd al gedaan voor klanten die zelf bij AEGON een verzoek deden aan de hand van een recente WOZ beschikking of taxatie. Vanaf heden hanteert AEGON als beleid dit proactief voor zijn klanten te doen.

AEGON heeft al veel succes met het verlengen van de hypotheek op basis van de actuele waarde en rente. In het rentevoorstel wordt er dan rekening gehouden met eventuele waardestijgingen van de woning. AEGON heeft hiermee de klanttevredenheid zien toenemen. Nu gaat AEGON een stap verder en verlaagt de rente van een hypotheek automatisch als na modelmatig taxeren blijkt dat het huis minimaal 10% in waarde is gestegen en een eventuele renteopslag kan komen te vervallen. De kosten die aan deze taxatie zijn verbonden neemt AEGON voor zijn rekening.

Er zijn situaties, zoals bij een spaarhypotheek, waarin het verlagen van de rente niet altijd voordelig is voor de klant. Ook zijn er huizen die niet modelmatig getaxeerd kunnen worden. Daarom kunnen alle klanten die niet proactief door AEGON worden benaderd, maar denken dat zij ook in aanmerking komen voor hypotheekrenteverlaging, zich melden bij hun hypotheekadviseur. Zij moeten dan met een actuele WOZ-beschikking aantonen dat hun huis genoeg in waarde is gestegen en zij dus in een andere renteklasse thuishoren.

De renteverlaging geldt niet voor klanten met een hypotheek met NHG of met een rentetarief zonder renteopslag. Zij profiteren namelijk al van de laagst mogelijke rente. (bron: Aegon)