Renteverwachting hypotheektarieven maart 2010

woensdag, 10 maart 2010

De actuele hypotheekrente verwachting voor hypotheken.

verwachting hypotheekrente vanaf - bijgewerkt op 9 maart 2010

• Korte hypotheekrente: gelijkblijvend / licht dalend
• Lange hypotheekrente: gelijkblijvend

Hypotheekrenteverwachting voor de korte hypotheekrente

In de eerste twee weken van maart zijn er cijfers gepubliceerd die toch duiden op een voortgaand herstel van de economie van de Eurozone. Allereerst was de industriële productie in Duitsland in januari hoger dan verwacht. Daarnaast zijn de koersen van Europese aandelen en Europese bedrijfsobligaties in de eerste twee weken van maart behoorlijk opgelopen.

Het beleggersvertrouwen nam toe mede vanwege het feit dat het banenverlies in de Verenigde Staten over februari lager uitviel dan verwacht. In haar laatste vergadering heeft de ECB besloten het rentetarief onveranderd te laten. Te verwachten is dat de ECB eerst de relatief goedkope financiering gaat afbouwen om pas daarna de rente te gaan verhogen.

De algemene verwachting is dat de ECB het rentetarief voorlopig niet wijzigt en dat daarmee de Euribor-tarieven nauwelijks zullen wijzigen. Op dit moment dalen de spaartarieven en risicopremies die banken elkaar in rekening brengen wel enigszins.

Op korte termijn kan dit wellicht leiden tot een verlaging van de variabele hypotheekrente. Samenvattend is de verwachting dat de tarieven van variabele hypotheken op korte termijn gelijk zullen blijven of licht zullen dalen.

Hypotheekrenteverwachting voor de lange hypotheekrente

De onzekerheid met betrekking tot de duurzaamheid van het economisch herstel in de Eurozone is de afgelopen twee weken afgenomen. Dit heeft geresulteerd in oplopende aandelen- en bedrijfsobligatiekoersen.

De verwachting is dat het economisch herstel zal voortgaan en dat zal betekenen dat de kapitaalmarktrente de komende weken enigszins gaat oplopen. Omdat men voorziet dat de risicopremies die banken elkaar in rekening brengen licht zullen dalen zullen de hypotheektarieven per saldo nauwelijks wijzigen.

Op basis hiervan is de algemene verwachting dat de tarieven van hypotheken met een rentevaste periode van 1 jaar en langer de komende twee weken ongeveer gelijk zullen blijven.

Tegenvallend renteverlengingsvoorstel ontvangen van uw eigen bank?
Vraag ons een GRATIS HYPOTHEEKRENTE TEGENVOORSTEL!

Disclaimer:
Deze renteverwachting is een prognose, waarbij gegevens uit publieke bronnen, zoals Bloomberg, op zorgvuldige wijze in de analyse zijn verwerkt.

FACN, haar dochterlabels waaronder DGH, haar directeuren en haar medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in de gegevens of prognoses noch voor de consequenties van het al dan niet handelen op basis van de gepresenteerde renteprognoses en/of gegevens.