Verschillen in variabele hypotheekrente groot

dinsdag, 25 augustus 2009

De afgelopen maanden heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de standaardrente verlaagd naar 1%. Ook de rente die Europese banken elkaar onderling berekenen voor het lenen van geld, de Euriborrente, daalde. Deze staat nu op het laagste niveau ooit (minder dan 1%). De variabele hypotheekrente daalt meestal met de Euriborrente mee. Helaas is dit niet bij alle banken het geval.

Honderden euro’s verschil per maand
De verschillen in variabele hypotheekrente blijven groot. De afgelopen maanden was ING de scherpste aanbieder met hun vaste opslag van 1% bovenop de 1-maands Euriborrente. ING is echter genoodzaakt deze vaste opslag nu te verhogen naar 2,4% voor nieuwe klanten. De onderlinge verschillen in variabele hypotheekrente zijn daardoor wat kleiner geworden (1,5%), maar nog steeds loont het om ze te vergelijken. Terwijl u bij de scherpste aanbieders momenteel 3,3% rente betaalt, komt u bij duurste aanbieders uit op 4,8%. Bij een hypotheek van 250.000 euro scheelt u dit 312,50 euro bruto per maand.

Nieuwe hypotheek
Een aantal financiële instellingen biedt momenteel een variabele hypotheekrente aan vanaf 3,3%. Veel banken zijn voorlopig gestopt met het aanbieden van variabele rente en bieden nieuwe klanten alleen nog maar vaste renteperiodes aan.

TIP: shop met uw hypotheekofferte en sluit deze het goedkoopste af via de Goedkoopste Hypotheekadviseur o.b.v. execution only. Gegarandeerd de laagste afsluitkosten.

Contactformulier