Wijziging variabele rente(opslag) ING

woensdag, 27 mei 2009

Er is een aantal wijzigingen met betrekking tot de variabele rente.

Aanpassing opslagstructuur ING variabele rente

Vanwege de toegenomen kosten past de ING haar opslagstructuur aan. Vanaf 1 juni hanteert ING een variabele opslag. Dit betekent dat de ING iedere maand haar opslag opnieuw berekent. Deze opslag is afhankelijk van de fundingskosten en de rente is afhankelijk van de hoogte van Euribor.
Voor klanten die voor 1 juni een hypotheek met variabele rente hebben afgesloten of al een offerte hebben ontvangen verandert er op dit moment niets in de opslagstructuur.

Nieuw tarief per oktober

Voor nieuwe hypotheken (per 1 juni 2009) waarbij de klant kiest voor variabele rente wordt de opslag variabele rente vanaf oktober verhoogd van 1,00% naar 2,40%. Daarnaast blijven de eerder genomen maatregelen rond variabele rente tot nadere berichtgeving van kracht:

* Nieuwe hypotheken, verhogingen, oversluitingen, verhuizingen: het leningdeel met variabele rente mag niet groter zijn dan 50%, de andere leningdelen moeten een RVP hebben van minimaal 5 jaar. (Maximeringsregel)
* Lopende ING hypotheken mogen niet (tussentijds) worden omgezet naar variabele rente, of naar de Krediethypotheek. U kunt uw klant als alternatief het tarief voor 1 jaar rentevast adviseren

Aantal leningdelen hypotheek

* Een hypotheek bij de ING bestaat uit maximaal drie leningdelen.
* Verhoging opslag voor topextra tarief
* Als gevolg van de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt, verhoogt de ING de ING topextra opslag met 0,2%.