Wat kost hypotheekadvies?

maandag, 20 april 2009

Hypotheekadvies is nooit gratis! U betaalt of hypotheek provisie op de afgesloten hypotheek via de bank of door een uurtarief of vaste advieskosten. De hypotheekadviseur moet immers ook boodschappen kunnen doen. Provisie wordt door de banken en geldverstrekkers aan de adviseur betaalt, en is verwerkt in het tarief.

Het betalen van een uurtarief of vaste advieskosten heeft als voordeel dat u de hypotheekadviseur in staat stelt om provisieonafhankelijk te adviseren. De hypotheekadviseur hoeft zich dus niet druk te maken om de hoogte van zijn verdiensten (lees: provisie). De hypotheekadviseur kan vrij adviseren, hij weet immers toch al wat er verdiend gaat worden door een duidelijke afspraak met u.

Een gemiddeld hypotheekadvies vergt gemiddeld zo'n 18 tot 20 uur werk. (Zie werkzaamheden hypotheekadvies)

Een beloning van ongeveer € 2500,= voor een goed hypotheekadvies is dan ook gangbaar. Natuurlijk kan het ook goedkoper! Via de Goedkoopste Hypotheekadviseur bepaalt u zélf wat uw wilt betalen voor hypotheekadvies en bemiddeling.

Het is overigens ook mogelijk dat u met de goedkoopste hypotheekadviseur een combinatie van provisie en aanvullende nota afspreekt!

TIP: Bespreek altijd vooraf de wijze van beloning! U kunt ook vrijblijvend uw beloningsvoorstel aan ons doorgeven.