Hypotrust past variabele rente aan

woensdag, 15 april 2009

Veel andere hypotheekaanbieders gingen al voor, maar nu ontkomt ook Hypotrust er niet meer aan. In opdracht van haar geldverstrekkers wordt de variabele rente aangepast. Vanaf maandag 20 april aanstaande wordt de huidige variabele rente, die is gebaseerd op de 3-maands Euriborrente met een opslag, niet meer aangeboden. In de loop van de komende weken verwacht Hypotrust een gewijzigd aanbod in de markt te kunnen zetten. Vanaf 20 april kunt u dan ook geen offertes voor nieuwe hypotheken met variabele rente meer indienen. Voor de goede orde wijst Hypotrust erop dat dit betekent dat de rentemix tot nader orde evenmin beschikbaar is.

Vooraankondiging nieuwe variabele rente Hypotrust

De nieuwe variabele rente zal een structuur kennen die vergelijkbaar is met het huidige product. De 3-maands Euriborrente wordt daarin echter vervangen door een ander basistarief. De risico-opslagen wijzigen niet. Het nieuwe variabele rentetarief kan maandelijks worden aangepast. Nadere informatie volgt.

Aanvragen en bestaande hypotheken Hypotrust

Aanvragen die voor 20 april worden ingediend met variabele rente, zullen tegen de huidige voorwaarden en tarieven worden geaccepteerd. Wel verwacht Hypotrust dat bestaande hypotheken met variabele rente in de loop van dit jaar ook te maken zullen krijgen met een aanpassing in de variabele rente. Hypotrust gaat daarbij uit van een wijziging conform de voorwaarden zoals die in de clausule voor variabele rente (VR0212) staan. De omstandigheden op dat moment zullen bepalen hoe het voorstel aan bestaande klanten eruit komt te zien.