NN verhoogt provisie met kwaliteitsbeloning

zaterdag, 4 april 2009

NN gaat provisie aan kwaliteit koppelen met de zogeheten ‘segment provisieregeling’. Toepassing van deze regeling wordt volgens de verzekeraar ‘bepaald door de bedrijfsvoering, de expertise en de omvang van het verzekeringskantoor en niet door de omzet voor NN.’ Deze regeling vormt een aanvulling op de recentelijk vastgestelde verhoogde standaard provisieregeling. Met de regeling biedt NN een alternatief voor de door de Bgfo verboden bonusprovisie. (bron: InFinance)

De Goedkoopste Hypotheekadviseur is van mening dat dit niet strookt met de doelstelling van provisietransparantie. In het belang van de hypotheekklant moet zowel via de voor- als achterdeur duidelijk zijn wat een hypotheekadviseur verdient en waarom een bepaald product of aanbieder bij het advies past. Met deze ‘segment provisieregeling’ zullen partijen ongetwijfeld weer gekieteld worden toch hun omzet richting een bepaalde aanbieder te doen.

Wilt u echt hypotheekadvies zonder provisiebelang, met retourprovisie of tegen onderhandelbare advieskosten? Neem contact op met De Goedkoopste Hypotheekadviseur. U bepaalt zélf de kosten van hypotheekadvies.