Veel gestelde vragen SNS Plafondrente

dinsdag, 10 maart 2009

Gezien de toenemende belangstelling voor het product SNS Plafondrente, zetten wij hieronder nog eens de meest voorkomende vragen over de SNS Plafondrente neer. Zeker in de huidige geldmarkt situatie een mooie rentevariant om zeker te bespreken.

Met SNS Plafondrente combineert u een variabele lage rente met zekerheid voor een lange rentevastperiode! U betaalt nooit meer dan een van tevoren afgesproken rentepercentage. U kunt wel weer minder gaan betalen als de Plafondrente weer daalt. SNS Plafondrente is een uniek product in de markt!

Lees hieronder de veel gestelde vragen over SNS Plafondrente

1. Is het tarief van SNS Plafondrente gelijk aan het tarief van SNS Variabele Rente?
Nee, het tarief is niet gelijk.

2. Hoe kan SNS Bank garanderen dat tijdens de renteperiode (5 of 10 jaar) de rente niet hoger wordt dan het vastgelegde plafond?
Om het risico af te dekken wordt een rente-instrument gekocht (cap).

3. Kan ik bij mijn SNS HypotheekBudget Opties kiezen bij SNS Plafondrente?
Nee, u kunt geen Budget Opties kiezen. Wel kunt u naast SNS Plafondrente een SNS Woonlastenverzekering en een SNS Privérekening afsluiten. Maar u krijgt dan geen rentekorting.

4. Kan ik bij mijn SNS Hypotheek binnen één hypotheek SNS Plafondrente en SNS Budget Hypotheek combineren?
Ja, u kunt meerdere leningdelen afsluiten binnen één offerte. Voor het leningdeel waar SNS Plafondrente wordt gekozen kan geen gebruik gemaakt worden van Budget Opties. Voor de leningdelen zonder SNS Plafondrente kunnen de Budget Opties wel gekozen worden. Voor de berekening van de SNS Woonlastenverzekering geldt dat de helft van de totale bruto maandlast van de gehele hypotheek verzekerd moet zijn (dus ook gedeelte SNS Plafondrente).

5. Mag ik bij mijn SNS Hypotheek bij verkoop van de woning boetevrij aflossen?
Ja, u mag uw hypotheek boetevrij aflossen bij verkoop van uw woning.

6. Hoe stelt SNS Bank de tarieven vast?
Elke week worden op dinsdagmiddag nieuwe tarieven vastgesteld die gelden van woensdag tot en met dinsdag. Het variabele tarief is gekoppeld aan het 1-maands Euribortarief. Op de laatste werkdag van de maand worden de tarieven bepaald voor de maandelijkse renteherzieningen. De rente voor nieuwe hypotheken wordt als volgt vastgesteld:
SNS Plafondrente 5 jaar = 1 maands Euribor + cappremie + 0,6%
SNS Plafondrente 10 jaar = 1 maands Euribor + cappremie + 0,7%
Er geldt een extra opslag bij bevoorschotting:
0 – 75% EW + 0,2%
75 – 100% EW + 0,1%
100 – 125% EW + 0,1%
De uitkomst wordt afgerond op twee decimalen.

7. Is het tarief dat genoemd wordt in de offerte van SNS Plafondrente ook het tarief na passeren van de hypotheek?
Nee, het is een indicatief tarief. De enige variabele is het 1-maands Euribor, die maandelijks anders kan zijn.

8. Hoe wordt ik bij mijn SNS Hypotheek geïnformeerd als de SNS Plafondrente wijzigt?
U wordt schriftelijk geïnformeerd als de rente wijzigt.

9. Heeft SNS Plafondrente dezelfde boeteregeling als andere rentevarianten?
De boeteregeling bij SNS Plafondrente is anders dan bij andere rentevarianten. De boete wordt bij SNS Plafondrente als volgt berekend: restant looptijd (in jaren naar boven afgerond) x cappremie x hoofdsom. De cappremie voor de berekening van de boete is lager dan de cappremie die wordt gebruikt om het rentetarief vast te stellen (zie vraag 6). Dit staat ook vermeld in de offerte.

10. Zijn er annuleringskosten?
Ja, als een offerte na acceptatie alsnog wordt geannuleerd, worden 0,5% annuleringskosten in rekening gebracht.

11. Kan een offerte na 2 weken nog worden verwerkt?
Nee, de offerte moet binnen 2 weken na de offertedatum door u geaccepteerd zijn. Met andere woorden: de offerte moet binnen 2 weken na de offertedatum getekend retour door ons zijn ontvangen.

12. Kan SNS Plafondrente met elke aflosvorm worden gecombineerd?
SNS Plafondrente kan met elke aflosvorm worden gecombineerd, behalve met SNS Extra Ruimte Hypotheek, SNS Extra Inkomen Hypotheek en SNS Spaarrekening Hypotheek. Vanaf april 2009 kan SNS Spaarrekening Hypotheek wél gecombineerd worden met SNS Plafondrente.

13. Kan SNS Plafondrente gecombineerd worden met een SNS Beleggingsrekening Hypotheek?
Ja, SNS Beleggingsrekening Hypotheek kan gecombineerd worden met SNS Plafondrente.

14. Kan SNS Plafondrente gecombineerd worden met een SNS Spaarhypotheek?
Ja, SNS Spaarhypotheek kan gecombineerd worden met SNS Plafondrente. Als de rente wijzigt, verandert ook de rentevergoeding op het spaardeel. Dan wordt ook de spaarpremie aangepast. De polis wordt einde renteperiode opgestuurd naar de klant.

15. Kan ik bij mijn SNS Hypotheek bij SNS Plafondrente boetevrij extra aflossen?
Boetevrij extra aflossen is alleen toegestaan als je voldoet aan de voorwaarden die in de offerte staan. Als de extra aflossing niet voldoet aan deze voorwaarden dan moet u een boete betalen. Deze boete wordt als volgt berekend:
restant looptijd (in jaren naar boven afgerond) x cappremie x hoofdsom. De cappremie voor de berekening van de boete is lager dan de cappremie die wordt gebruikt om het rentetarief vast te stellen (zie vraag 6). Dit staat ook vermeld in de offerte.

16. Kan ik bij mijn SNS Hypotheek de SNS Plafondrente kosteloos omzetten naar een andere rentevariant?
Als u binnen de renteperiode van 5 of 10 jaar de SNS Plafondrente wilt omzetten naar een andere rentevariant, dan moet u een boete betalen. Deze boete wordt als volgt berekend:
restant looptijd (in jaren naar boven afgerond) x cappremie x hoofdsom.
De cappremie voor de berekening van de boete is lager dan de cappremie die wordt gebruikt om het rentetarief vast te stellen (zie vraag 6). Dit staat ook vermeld in de offerte. Als de renteperiode van 5 of 10 jaar is afgelopen dan kunt u natuurlijk zonder boete een andere rentevariant kiezen.

17. Is het mogelijk om binnen één hypotheek meerdere rentevarianten te hebben?
Ja, binnen een hypotheek is het mogelijk om een hoofdsom af te sluiten met SNS Plafondrente en een hoofdsom met een vaste en/of variabele renteperiode.

18. Kan ik bij mijn SNS Hypotheek gebruik maken van de bevoorschotting 75-100% EW?
Ja, u kunt bij de SNS Plafondrente gebruikmaken van de bevoorschotting 75-100% EW.

19. Met welke rente moet er getoetst worden?
Bij toetsing SNS Plafondrente 5 jaar: CHF-norm
Bij toetsing SNS Plafondrente 10 jaar: Renteplafond

Wilt u meer weten over SNS Plafondrente? Of wilt een SNS Hypotheek afsluiten met 0% afsluitkosten (netto hypotheek)? Laat het ons weten via het contactformulier .